maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kasvihuone projekti alussa..

Laitettiin siemenet kasvamaan jokin aika sitten ja nyt on pieniä taimen alkuja meillä. Muutimme viime kesänä tähän nykyiseen kotiimme, joten emme ehtineet vielä silloin perehtyä kasvihuoneen saloihin. Mutta tänä kesänä on tarkoitus laittaa tomaatteja, kurkkuja, salaattia, paprikaa ja chilipaprikaa kasvamaan sinne. Hyvällä alulla on taimet, kun vain kasvaisivat ja vahvistuisivat. Ja sillä asenteella liikkeellä ollaan, että kokeilemme itse kasvattaa taimet, mutta jos jokin menee pieleen niin haemma sitten valmiit taimet suoraan kasvihuoneeseen:)!

Tässä siis kasvihuoneemme, mihin olisi tarkoitus saada satoa:). Kuva viime kesältä ja lasit jotka olivat rikki korjattiin jo syksyllä!
Saimme äidiltäni lainaan tällaisen kasvihuoneen ja siellä meidän taimet ovat kasvamassa ennen kuin ne siirretään tuonne meidän ulkokasvihuoneeseemme. Seuraavaksi pitäisi alkaa koulia taimet.
Tomaatin taimia.
 
Tuossa toisessa päässä normi paprikaa ja tässä päässä chilipaprikaa.

Tästä se alkaa ja toivottavasti saan tehdä lisääkin juttuja kasvihuoneestamme kesän aikana :).
Oikein aurinkoista päivän jatkoa kaikille!

Mustikka

8 kommenttia:

 1. Kasvihuone olisi niin ihana! Sellainen, johon mahtuisi pieni pöytä kahvitteluja varten...haaveita, haaveita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selleinen ois kyllä kiva! Äidilläni juurikin kasvihuoneessa pieni pöytä ja tuoli kahvittelua varten ;)!

   Poista
 2. Voi, mikä ihana kasvihuone! <3 Tuonne mahtuu kunnon sato kasvamaan! Ja hyvältä näyttää taimet siellä teillä! Tomaatit on jo tosi komeita. :) Kiva seurailla toisen aloittelijan taimikasvatusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kasvihuone on kyllä iso ja kastelujärjestelmäkin löytyy, joten ei tarvitse aina itse muistaa kastella:). Meinaa jos jostain syystä unohtuu! Toivon todella, että saamme satoa ainakin omiin tarpeisiin asti.:) Minäkin seurailen sinun istutusten kasvua:)! Toivottavasti me aloittelijat onnistumme!

   Poista
 3. Voi että miten ihana katsella tällaisia kasvihuonekuvia, ihana! Kunpa mekin nyt vihdoinkin saisimme haaveen toteutettua tänä kesänä... Onko teillä tuolla kasvihuoneessa istutuslaatikot vai miten käytännössä laitatte kasvit sinne kasvamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä ole, mutta kyllähän sinne pitäisi laatikot tehdä. Pitää vilä hieman opetella näitäkasvihuonejuttuja meidän, kun ekaa kesää tätä teemme:). Toki äidilläni ja appivanhemmilla on kasvihuoneista kokemusta, joten eiköhän meille neuvoja löydy, kun niitä tarvitsemme. Nyt ollaan koulittu taimia ja toivotaan, että niistä jotain saisimme aikaiseksi! :) Ja tervetuloa blogiani seuraamaan :)

   Poista

Kivoja Viestejä